Det kan ofta vara tråkigt att spara pengar. Man skall kanske låta bli att resa eller ta till fest. Eller så måste man kanske acceptera att man måste köpa färre nya kläder eller liknande. Kanske skall man droppa veckans restauranglunch, afterwork -öl eller annat som påverkar den upplevda livskvaliteteten. Men det behöver inte alltid betyda en minskad levnadsstandard, när man skall spara. Ofta betalar man för mycket för tillbehör, löpande resurser och förbrukningsartiklar.

Gå igenom dina avtal för El, försäkringar, telefoni och liknande

Det är en riktigt bra idé, att göra detta till en vana. Helt enkelt att med jämna mellanrum checka upp på sina löpande avtal. Det kan t.ex. handla om försäkringar, vatten, el-avtal, eller liknande löpande avtal. Kanske kan man förhandla sig till ett bättre avtal? Eventuellt genom att hitta en ny leverantör. Ibland kan man få ett förbättrat avtal hos den leverantör man redan har, blot genom att upplysa att man funderar på att byta till en annan leverantör. Det finns med andra ord ingen som helst anledning att betala överpriser för resurser såsom El, telefoni, försäkringar och vatten.

Tillbehör och strömförbruk

Ett ofta översett område, där man ofta kan spara pengar, är löpande förbruk av sådant som bläckpatroner, dammsugarpåsar och inte minst strömförbruk. Glödlampor är ett område, där de flesta svenskar kan spara pengar. Genom att gå igenom sina glödlampor, och byta ut energistunga av äldre modell till lågenergilampor, så kan de flesta svenskar spara på sin elräkning. Idéen är helt enkelt att alltid välja produkter, som jämfört med andra av sin typ, är energi och förbrukningssnåla. På samma sätt kan man välja att köpa billiga tillbehör såsom kompatibla dammsugarpåsar, toners eller bläckpatroner, istället för dyrare originalvarianter. Har man t.ex. en laserskrivare, så kan man finna kompatibla toners med bra kvalitet hos inkopro.se. Varför betala överpriser för samma funktion?