Något som kan göra en hel del för ditt hem, det är att sätta upp lite olika tavlor på dina väggar. Med hjälp av tavlor kan du förändra ett helt rums utseende. Det är idag många som gärna använder sig av just tavlor i sin inredning, men även poster, fotografier med mera. Inredningen man väljer att ha i sitt hem, det speglar ofta personligheten. Visst finns det de som gillar att ha helt tomma väggar, men de flesta av oss har i alla fall minst en tavla hemma!

En tavla i varje rum

Tavlor så väl som posters, de har ofta en hel del motiv. Det gör att du kan hitta exakt det du gillar, oavsett om det är söta djur, fina blommor eller svartvita stilrena motiv. Det går även ofta bra att matcha dina rum med tavlor, genom att ha en röd tråd i färgsättning till exempel.

Det är inte fel att låta det finnas tavlor i hemmets alla rum. Inte bara i vardagsrum och sovrum, utan även köket och badrummet!

Skapa en egen stil

Det du kan göra med tavlor samt även poster, fotografier och andra bilder, det är att skapa en egen stil i ditt hem. Tillsammans med tavlorna kan du även hänga upp minnen, vykort och så vidare.

Att få hemmet att se ut som du vill ha det, det är rätt lätt genom att satsa på fina tavlor som passar in med just din stil du har. Det oavsett om du väljer tavlor med bilder, med text eller annat på.

Tänk till före du hänger upp dina tavlor, var de ska sitta och hur. Det före du går loss med hammare och spik.

Häng upp dina tavlor på ett bra sätt

Visst finns det många tips kring hur du ska hänga tavlor hemma, med rätt höjd eller att göra det enligt det gyllene snittet. Men det står dig helt fritt att hänga upp dem som du vill. Häng dem gärna så att du har motivet i ditt blickfång då du tittar på det.

Tavlor kan hängas upp ensamma, två och två eller gruppera flera olika tavlor så att de skapar en snygg tavelvägg. En hel vägg med tavlor är snyggt!

Ska tavlorna hänga på rad, ha då en gemensam mittlinje för dem alla. Om du hellre vill ha dem under varandra, sätt den största överst. Dina tavlor kan sättas kant i kant eller i helt raka linjer

Om det är så att du vill skapa en snygg vägg med en massa tavlor, alltså en slags tavelvägg, så börja då på rätt sätt. Gruppera dem på olika sätt, på golvet för att se hur det kommer att se ut. Ändra om och kolla. Sedan när du hittat den perfekta grupperingen, så kan du sätta upp dem på exakt samma sätt på din vägg. I en tavelvägg kan du även ha annat än tavlor, så som en snygg spegel eller kanske foton du har tagit själv och har ramat in i snygga ramar.