Om du har bestämt dig för att det är dags att skaffa ett kreditkort, så kan det först vara bra att lära dig lite mer om vad för olika slags kreditkort det finns. Idag är det nämligen så att de delas in i flera kategorier, så jämför kreditkort, så att du hittar ett som passar dig och dina behov. Fundera ett slag på vad det är du redan handlar mest av idag samt fundera även på om det finns vissa förmåner eller annat som du kan tänkas vilja ha eller behöver.

Inom kreditkort har du idag flera varianter, som alla har sina egna förmåner och som passar olika bra för olika ändamål. Bland de kort du har att välja på finns bensinkort, matkort, resekort, shoppingkort och bonuskort.

Vad vill du använda ditt kreditkort till?

Det kan vara skönt att ha ett kreditkort, som en slags extra buffert men även för att kunna använda till olika saker. Som vi nämnt så passar olika kreditkort för olika ändamål, så jämför kreditkort för att se vad de har att erbjuda. Om det är så att du vill kunna ha ditt kreditkort för att shoppa med, eller handla med lite var du vill, så kan du satsa på att antingen ansöka om ett shoppingkort eller ett bonuskort.

Är det så att du reser utomlands flera gånger per år, så kan det vara smart att satsa på det som kallas resekort. Du som tankar ofta, du bör välja ett bensinkort och du som handlar mat ofta, ja du kan välja ett matkort.

Vilka förmåner passar dig?

De olika kreditkorten som finns, de har ofta förmåner inom den kategorin de är i. Så om du till exempel väljer ett resekort som ditt kreditkort, så är det inte ovanligt att du kan samla på dig poäng som du sedan kan byta in mot gratis hotellnätter, billigare flyg, hyrbil och så vidare. Det kan därför vara bra att fundera på vad det är för förmåner som du har mest nytta av då du ska välja kort. Sedan så klart även bestämma kategori. När du väl hittat vad för typ av kort du vill ha, jämför kreditkort i samma kategori för att se skillnader i förmånerna. Olika resekort kan ju ha olika bra bonussystem och det samma gäller även för matkorten, shoppingkorten, bonuskorten och bensinkorten.

Sedan kan så klart även kreditnivån spela roll, så även det kan vara smart att jämföra. Men var medveten om att din kreditnivå den sätts då du ansöker och baseras på din kreditvärdighet.

Få hjälp med att jämföra kreditkort

Om du inte vill lägga ner en massa tid på att göra efterforskningar och gå ut på olika kortutgivares sidor för att själv jämföra, så kan du istället besöka en enda sajt. En bra sajt för att jämföra kreditkort, det är hittakreditkortet.se. Där kan du läsa mer om vad de olika kreditkorten passar bra för samt även få bra hjälp med att jämföra dem mot varandra.