Sponsrat innehåll.

När man ska renovera ett hus kanske man vill byta ut taklisterna mot någonting som ser lite bättre ut. Dock så kan det vara svårt med val av taklister någon gång ibland då Det finns så många typer att välja mellan.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom tre olika material för taklist samt lista deras fördelar och eventuella nackdelar. De fyra typen av material vid framför allt pratar om här kommer vara bland annat trä, frigolit and polyforce. Dessa material har olika egenskaper när det kommer till kvalitet och tålighet samt hur praktiskt det är med dessa när man ska placera dem längs vägkanterna.

Trä

Trälister anses väl kanske vara den vanligaste typen av taklist som man framförallt ser i äldre hus. De är såklart lite dyrare än de andra varianterna. Vi kommer nämna nedanför men fördelen är ju som sagt kvaliteten och hur de håller väldigt länge om de behandlas på rätt sätt.

Frigolit

Frigolit har du väl kanske sett i paket när du beställer varor online. Frigolit i vanliga sammanhang brukar användas som en form av skydd för beskydd av innehåll i varupaket vid leverans på posten.

Vad många inte vet är hur vissa typer av husdekorationer så som taklist också kan vara gjort i frigolit. Trots vad man kanske kan tro om detta material på grund av tidigare erfarenhet, så ser frigolitlister idag, bättre ut än vad man kanske skulle kunna tro. Faktum är att om du bara ser på en frigolitlist så är det inte säkert att du märker att den är gjord av frigolit.

Det är ju väldigt billigt material och eftersom en taklist inte ska göra något annat än att bara vara limmad mot en takkant så kan det hålla ett ett bra tag. Frigolit är även ett lätt material att såga i och att behandla.

Polyforce

Polyforce är en speciell typ av plast som har den bästa egenskapen av både trä och frigolit tycker vissa. Detta är ett material som är ganska lätt material att både behandla och såga i och kan vara ett bra val när det kommer till taklister.